Triple Performance Sports UA

Onder de naam Triple Performance Sports wordt jarenlange ervaring in sport, organiseren en consumentenbeleving gecombineerd tot een full-service sportevenementen organisatie- en adviesbureau. Triple Performance Sports organiseert en adviseert duursportevenementen voor verschillende internationale opdrachtgevers. De Challenge Almere-Amsterdam is als Europa’s oudste triathlon over de lange afstand daarbij hét visitekaartje.

Opdrachtgevers Triple Performance Sports

logo-challenge-triathlon-amsterdam-rabo

Challenge Almere-Amsterdam

De Challenge Almere-Amsterdam (ook wel bekend als Holland Triathlon) is de oudste lange afstand triathlon in Europa. In deze klassieker leggen atleten een parcours af van 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer lopen. Sinds 1983 start en eindigt de wedstrijd in Almere, en het parcours neemt atleten mee door de polders van het drooggelegde Flevoland.

Aan de Challenge Almere-Amsterdam doen gemiddeld 3.000 atleten mee. De economische impact van het evenement op de provincie Flevoland bestond de afgelopen edities uit ruim 1,5 miljoen euro.

Het team van Triple Performance Sports UA vormt sinds 2012 de uitvoerende directie van dit evenement.

Triple Performance Sports UA

TRI HARD Series

De TRI HARD Series is een Nederlands triathloncircuit dat bestaat uit zeven spectaculaire races in Noord-Holland, Zuid-Holland en Gelderland. De beste atleten staan hier aan de start, maar ook duizenden recreanten. Binnen de TRI HARD Series wordt een klassement op basis van de uitslagen van atleten bijgehouden zodat er aan het eind gekeken kan worden naar welke triatleten de beste prestaties hebben geleverd. Het gaat om de volgende wedstrijden:

-TRI HLMRMEER
-TRI NIJMEGEN
-TRI GRAND PRIX ZANDVOORT
-TRI ROTTERDAM
-TRI AMSTERDAM
-TRI OUDERKERK
-TRI BOSBAAN

challenge-family-logo-v3

Challenge Family

De Challenge Family is een wereldwijde serie lange afstand triathlons die het gezicht van de iron afstand in de hele wereld verandert. De wedstrijden van de Challenge Family bieden atleten van alle leeftijden en kunde een once in a lifetime ervaring op spectaculaire parcoursen en prachtige locaties. Daarnaast zorgen de wedstrijden ervoor dat toeschouwers alle spanning en emoties die bij deze internationale sport komen kijken, ervaren.
De races van de Challenge Family zijn beroemd in de hele wereld. Op dit moment vinden er 40 lange afstand wedstrijden plaats onder de Challenge Family-vlag. De wedstrijdlocaties die atleten de mooiste race ervaring bieden, worden hiervoor geselecteerd. Atleten, event partners, sponsors: iedereen is verbonden door de gedeelde passie voor de sport en maakt daarom deel uit van de Challenge Family.

Het team van Triple Performance Sports heeft een adviserende rol binnen Challenge Family. Daarnaast begeleid het team wedstrijden van de Challenge Family, zoals Challenge Daytona.

start2finish-with-web-positive-rgb

Stichting Start2Finish

Sinds 2008 zijn leden van de huidige Stichting Start2Finish betrokken bij de organisatie van de wedstrijden onder het Almeers Triathlon Circuit, als activiteitencommissie van de Triathlon Vereniging Almere. Dit omvat hardloopevenementen zoals de KidneyRun Almere en de voorloper daarvan, de Ten Miles. Andere onderdelen zoals triathlons tot de Olympische afstand en een Zwemloop rond en in het Beatrixpark maakt ook deel uit van de portfolio. Fietsers worden gefaciliteerd met de organisatie van een tijdrit in de Almeerse polder.

Onder het Almeers Triathlon Circuit zijn ook meerdere Nederlandse Kampioenschappen georganiseerd en de triathlon maakt sinds 2013 deel uit van de 1eDivisie Triathlon. In 2013 werden de evenementen te groot voor de Triathlon Vereniging en is een zelfstandige stichting, Stichting Start2Finish, opgezet om deze activiteiten in uit te voeren. Naast de wedstrijden vallende onder het Almeers Triathlon Circuit zijn veel leden al enige jaren betrokken bij de organisatie van de Challenge Almere-Amsterdam, de enige lange-afstand triathlon in Nederland.

Leden van het team van Triple Performance Sports zijn al sinds 2008 betrokken in het Almeers Triathlon Circuit en Start2Finish.

Meer informatie over Triple Performance?

Neem gerust contact met ons op, we proberen binnen 24u te reageren.