Sinds 2010 wordt tijdens de VVTP Theaterbeurs de Theater van het Jaarprijs uitgereikt aan het theater dat volgens de leden van de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP) het beste scoorde op een aantal criteria. Het winnende theater neemt de speciaal vervaardigde theaterstoel – ontworpen door Carla Janssen-Höfelt – in ontvangst en houdt deze voor een jaar in bezit. Het team van Triple Performance Cultuur verzorgd de uitreiking van de prijs vanaf 2013.

Alle VVTP leden worden jaarlijks gevraagd om samen met hun acteurs, technici, productieleiders en kantoormedewerkers theaters in Nederland te evalueren. Zo worden alle theaters beoordeeld op het functioneren van de afdeling publiciteit, financiën, techniek maar ook op meer subjectieve criteria als gastvrijheid en betrokkenheid bij de bespelers en het theatervak. Daarbij staat liefde en passie voor het theater in combinatie met een hoge mate van professionaliteit centraal.

VVTP-leden kijken daarnaast naar de functionaliteit en uitstraling van bijvoorbeeld de website van het theater en het gebouw, de kwaliteit van de gastenontvangst, klantvriendelijkheid, de processen met betrekking tot de financiën, etc.

Kijk voor meer informatie op http://www.vvtp.com