Challenge Almere-Amsterdam heeft voor de editie van 2015 samen met Rabobank Almere en MyLaps een nieuwe app ontwikkeld waarmee supporters individuele atleten kunnen volgens tijdens hun race. De app is gratis te downloaden in de Apple App Store of Google Play Store.

Via de functie “Live Tracking” kunnen gebruikers het startnummer van hun favoriete atleten invoeren en hen daarmee gedurende de hele wedstrijd volgen op het parcours. Ze worden op de hoogte gehouden van de atleet’s ranking, positie op het parcours, tijden waarop de atleet over tijdregistratiematten komt en de gemiddelde snelheden. Er kunnen meerdere atleten tegelijk gevolgd worden.

Daarnaast biedt de app algemene informatie over de wedstrijd zoals de startlijst, parcourskaarten en het programma. Ook kan men het laatste nieuws volgen, de wedstrijd via live beeld volgen en resultaten inzien.

Live streaming
De Challenge Almere-Amsterdam is daarnaast rechtstreeks te volgen via live streaming via internet en op de schermen in het stadion. Tijdens de wedstrijd gaat de website live.challenge-almere.com online met daarop de hele dag door live registratie van de wedstrijd.