Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/tripleperf/domains/triple-performance.nl/public_html/wp-content/plugins/jupiter-donut/includes/helpers/minify/src/Minifier.php on line 227
Nederland krijgt nieuw triathloncircuit: TRI HARD SERIES - Triple Performance

Nederland krijgt nieuw triathloncircuit: TRI HARD SERIES

 In Algemeen

Triathlon groeit en wordt met de dag populairder: dat zien ook organisatoren Jort Vlam, Richard Belderok, Jefry Visser en Lars Vreugdenhil. En bij die groei hoort professionalisering en mede daarom hebben de vier mannen op oudjaarsdag het bedrijf TRIHARD BV opgericht. Dit label, waaronder maar liefst acht nationale wedstrijden vallen en waar triatleten al vanaf dit seizoen kunnen starten, focust zich op triathlons waarbij kwaliteit, herkenbaarheid en service voorop staan.

Het is voor de vier organisatoren, in het geval van Vlam, Belderok en Visser onder meer verbonden aan Challenge Almere-Amsterdam en Start2Finish (waar onder andere DUIN Triathlon & Duathlon onder valt, red.) en in het geval van Vreugdenhil verbonden aan Amsterdam Sport Events (Amsterdamse Triathlons, red.), een logische samenwerking. ,,We kijken naar elkaars sterkste punten”, legt Vlam uit. ,,Die gooien we allemaal in één pot, zodat we ons allemaal kunnen focussen op waar we het beste in zijn. Alle expertise komt samen. Triatleten gaan dat zeker terugzien in de wedstrijden die we met elkaar zullen organiseren. Samen hebben we zoveel meer slagkracht en zijn we in staat de wedstrijden te perfectioneren om zo een prachtige serie neer te zetten”

Serie wedstrijden

Die ‘serie’ bestaat uit een behoorlijk aantal wedstrijden, want naast de Amsterdamse events van Vreugdenhil nam hij kortgeleden ook de organisatie van Triathlon 010 en 024 over. Al deze wedstrijden bij elkaar vormen vanaf 2019 de TRI HARD SERIES: TRI AMSTERDAM, TRI BOSBAAN (voorjaar & najaar), TRI HLMRMEER, TRI GRAND PRIX ZANDVOORT, TRI OUDERKERK, TRI ROTTERDAM (voorheen 010) en TRI NIJMEGEN (voorheen 024). ,,Ironman en Challenge Family zijn sterke internationale labels. Wij willen een sterk nationaal label creëren”, legt Vreugdenhil uit. ,,Onze wedstrijden moeten bijzondere ervaringen zijn en herkenbaar worden. We willen een kwaliteitsslag maken waarbij de uitstraling en de service van de evenementen van ‘A tot Z’ geregeld is. Het gaat om een extra beleving.”

‘Doen waar je het beste in bent’

Voor Visser is het een meer dan logische stap om samen met zijn collega’s Vlam en Belderok de samenwerking met Vreugdenhil aan te gaan. ,,Op deze manier kunnen we nóg professionelere triathlons organiseren, van een nóg hogere kwaliteit. Wij zullen voornamelijk het organisatorische aspect op ons nemen, terwijl Lars zich vooral met de commerciële kant zal bezighouden. Iedereen kan doen waar hij het beste in is.”

Belderok, van de vier toch wel de Race Director in hart en nieren, ziet vooral voor triatleten een mooie situatie ontstaan. ,,De wedstrijden zullen er qua kwaliteit alleen maar op vooruit gaan. Zowel voor de wedstrijd, tijdens de race als na afloop. Dat hoeven niet altijd hele grote, maar kunnen ook hele kleine dingen zijn. We vinden het heel belangrijk dat als je aan onze wedstrijden meedoet, je na afloop een soort ‘wow-gevoel’ hebt. Dat je hebt genoten en een mooie dag hebt gehad.”

In een video gaan de vier organisatoren dieper in op de samenwerking:

(tekst gaat verder onder de video)

Aftrap

De TRI HARD SERIES trapt op 11 mei 2019 af met de eerste van acht wedstrijden tijdens TRI-BOSBAAN. Inschrijven voor deze race kan al via http://www.debosbaantriathlon.nl

Leave a Comment